Geen paniek?

Afgelopen periode zijn er wederom berichten verschenen die gaan over het risico van kunstnagels en gebruik van gelpolish. Gelukkig maar!

Zoals zovelen inmiddels weten, is juist dit een onderwerp wat mij enorm aanspreekt. Meerdere malen heb ik aangegeven wat de risico’s zijn, waarom ik met bepaalde merken wel of niet werk, wat het verschil is tussen ‘thuis hobbyen’ en professioneel gebruik.

Hobbyen en professionaliseren

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen, ik ben ook begonnen aan de keukentafel. Ook ik ben gestart met het ontvangen van mijn moeder en vriendinnen, met een thuissetje. Maar al snel voelde dat voor mij niet goed. Je hebt te maken met iemands gezondheid! En daarom ben ik al snel gestart met het volgen van verschillende opleidingen. Niet alleen van de merken zelf zoals CND en HFL Laboratories, maar ook de Anatomy & Pathologie van de nagel via Gorge Nails en Famous Names. En aansluitend de diverse opleidingen van Voetzorg+ gericht op diverse medische uitdagingen als oncologie, reuma en dermatologie.

En dit allemaal omdat ik graag weet wat ik aan het doen ben. Ik wil kunnen anticiperen en reageren mocht er iets mis gaan. Adviseren bij afwijkingen, ziekte en gezondheidsissues.

Ik pleit voor een keurmerk, ik pleit voor een minimale opleiding, ik pleit voor producten die Europees zijn goedgekeurd, ik pleit voor audits in de salon. Kortom; ik pleit voor professionalisering van onze nagelbranche of nog breder, de beautybranche.

Wat nu?

Het Ministerie van Volksgezondheid is nu aan zet. Laten wij ondertussen als consumenten op micro niveau helpen door te allen tijde voor een gerenommeerde salon te kiezen en laten wij als stylisten en handzorgverleners te allen tijde onze opleidingen en voorlichting op orde hebben.

Jeannette


Kijk hier het hele item op BNN Vara, Kassa “Kunstnagel allergie met grote gevolgen”

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: