Sinds dit jaar ben ik gediplomeerd Oncologisch Handzorgverlener® en ontwikkel ik mij op het gebied van (medische) handzorgverlening.

Om dit goed te kunnen integreren in de bestaande salon, maar tegelijkertijd separaat te kunnen organiseren, heb ik een nieuw ‘label’ ontwikkeld; La Dame Handzorg

De salon/praktijk en de werktijden zijn gesplitst in twee delen:

  • De cosmetische kant (salon) voor nagelstyling, creativiteit en nailart bijvoorbeeld.
  • De praktijk La Dame Handzorg voor alle handzorg als gevolg van bijwerkingen bij een ziektebeeld of aandoening, preventieve zorg, advies en maatwerk.

Op een aparte website www.ladamehandzorg.nl vind je alle informatie over alle mogelijkheden, worden actualiteiten vermeld en ontwikkelingen gedeeld.


Hoe vervelend is het dat je je handen minder goed kan gebruiken als gevolg van bepaalde ongemakken? Hoe beperkt het je in je dagelijkse bezigheden? Hoe bepaalt dit de kwaliteit van je leven? 

Problemen aan de huid en nagels van de handen is heel vervelend en beperkend. Je merkt dit pas wanneer je jouw dagelijkse bezigheden niet meer goed kan uitvoeren, of deze alleen nog te verrichten met pijn of irritatie.

Het goed verzorgen van de nagels en handen is dan ook essentieel voor het behouden van de mobiliteit bij dagelijks terugkerende bezigheden. Niet alleen cosmetisch, maar zeker ook als je een medisch traject ondergaat.

Om te voorkomen dat zich bepaalde problemen aan de handen voordoen, is preventieve handzorg aan te raden. De conditie van de huid en nagels wordt in optimale staat gebracht en verzorgd. Hierdoor minimaliseer je de risico’s op bijwerkingen en infecties. 

Indien er wel al sprake is van problemen, zoals bijvoorbeeld onychomycoses (“kalknagel”), pseudomonas infectie, paronychia (nagelriem ontsteking) of bijvoorbeeld nagels die al zijn aangedaan door cytostatica (chemo) of traumanagels, dan is het zeer verstandig een afspraak te maken met een manicure met medische kennis.

Oncologische handzorgverlening® (OHV®)
Nagelbehandelingen bij kankerpatiënten vereisen gespecialiseerde kennis. Een OHV® is een gediplomeerde handzorgverlener die zich bewust is van de complicaties die kanker met zich kan meebrengen en is opgeleid om een veilig en doelmatig traject in te zetten.Wanneer je een behandeling tegen kanker ondergaat, kunnen er bijwerkingen optreden aan de huid en nagels van de handen (en/of voeten). Om het risico op ernstige bijwerkingen te beperken, is het verstandig om naar een gediplomeerd OHV® te gaan.

La Dame Nails/Jeannette Bogaard heeft zich gediplomeerd in 2022. De salon/praktijk is terug te vinden in de  Verwijsgids Kanker (iknl.nl)

Om de kwaliteit en kennis van een OHV® te waarborgen, volgt deze verplicht jaarlijkse bijscholing. Dit is vastgelegd in het contract
met het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Wanneer een OHV® de nascholing niet volgt, zal deze de titel verliezen. 

Meer informatie over alle handzorg door La Dame Handzorg: www.ladamehandzorg.nl 

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: